River Dragons

River Dragons je prikupna in rahlo kaotična igra, v kateri morate s postavljanjem kamnov in brvi prečkati reko ter nagajati nasprotnikom.

34,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGRIVDRA Kategorija: Oznaka:

V reki Mekong počiva strašni zmaj, ki ne mara predrznih otrok, ki prečkajo njegovo domovanje. Ga lahko prelisičiš – samo s pomočjo nekaj deščic in kamnov? Pazi se nasprotnikov, ki ti bodo nagajali, ko boš hodil po tankih brveh!

Kako se igra?

V igri River Dragons poskušate biti prvi, ki spravi svojo figuro preko široke reke na nasprotno ležeči otoček. A reka je nevarna, zato morate najprej postaviti kamne, ki služijo kot temelji za brvi, preko katerih lahko prečkate reko. Vse skupaj ne bi bil problem, če vas pri tem ne bi ovirali drugi igralci, ki imajo podoben cilj.

Igra poteka v več krogih. V vsakem krogu si morajo igralci določiti vrstni red petih dejanj, ki jih želijo izvesti – izbirajo lahko med polaganjem kamnov, polaganjem in odstranjevanjem brvi, premikanjem, preskakovanjem drugih igralcev ter blokiranjem dejanj drugih igralcev. Nato igralci po vrsti izvršijo svoje prvo dejanje, nato drugo in tako naprej. Ker so dejanja pogosto odvisna od izbir drugih igralcev, je potrebno dobro premisliti, kaj jim roji po glavi, če želite biti prvi na drugi strani reke.

V čem je čar?

Ker morate svojo potezo načrtovati za pet korakov vnaprej, boste potrebovali dobršno mero preračunljivosti in nekaj sreče, da vas vaši nasprotniki pri tem ne bodo blokirali. Igra postane zelo, zelo napeta, ko ste vsi igralci na sredini plošče – kar naenkrat zmanjka prostora in brvi, prek katerih bi lahko prečkali reko …

Komu je namenjena?

Izvrstna družinska igra z lahkimi pravili, ki se jih naučite v manj kot 5 minutah. Primerna za otroke, starejše od 8 let.

Zakaj jo imamo tako radi?

Postavljanje brvi kričeče živahnih barv je svojevrstna zabava, ki je ne poznamo iz nobene druge igre, kajti pozor – če boste napačno ocenili razdaljo do kamna in izbrali prekratko brv, vam bo ta padla v vodo in bo izgubljena za celo igro!

GremoŠeEno* kriterij:

River Dragons trajajo približno 30 – 45 minut, odvisno od števila igralcev in kako zapletena je situacija na sredini reke. Ponavadi je tako napeta, da vsi poraženci želijo takoj, še eno priložnost, da se dokažejo!

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

 

Založnik

Leto

2000

Avtor

Roberto Fraga

Pravila

Angleška

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Potovanje po zemljevidu, Programiranje akcij, Sočasno izbiranje akcij

Dice Tower

River Dragons


Starlit Citadel

River Dragons

78 kartic velikosti Mayday Euro ali Fantasy Flight Standard European

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku