Nidavellir

Nidavellir je zabavna igra licitiranja, predvidevanja in načrtovanja, v kateri skušamo skupaj zbobnati kar najbolj bojevito skupino srboritih palčkov.

34,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Za koliko igralcev: 2-5
Koliko časa: 30-60 min
Zahtevnost: 2/5

Strašni zmaj Fafnir grozi kraljestvu palčkov! Reši jih lahko le odprava največjih junakov, kar jih dežela pritlikavcev premore. Kralj je odposlal tebe in tvoje soigralce, da po kraljestvu nabere najbolj junaške, najbolj mišičaste in najbolj bradate med vsemi palčki, in z njimi pošlje letečega kuščarja v večna lovišča.

Igralci imate na voljo pet cekinov, ki imajo različne vrednosti, na hrbtni strani pa so enaki. Na igralni površini se bodo vsako rundo pojavile škratje kartice na treh različnih lokacijah, na katere boste igralci skrivaj stavili s po enim cekinom. Tisti, ki je stavil največji cekin, bo prvi izbiral med palčki na tej lokaciji. Vsi cekini se po koncu izbiranja vrnejo k svojim lastnikom, ker tako pač deluje palčja ekonomija.

Ampak, če je cekinov pet, kaj storiš s preostalima dvema? Hja, cekina, ki počivata, se med počivanjam nekoliko obogatita in zvišata svojo vrednost. Tako smo med igranjem ves čas razpeti med plemenitenjem svojega bogastva in novačenjem palčkov.

Teh je več vrst, prav vsaka pa ima svoj način točkovanja. Svetlo modri so denimo vredni fiksno število točk, medtem ko so vijolični vredni več, kadar jih je več na kupu. Če uspemo nabrati vsaj enega od vsake sorte palčkov, pa prejmemo še enega izmed voditeljev. Teh je omejeno število, jemljemo pa jih po principu prvi pride – prvi melje.

Igra se konča, ko zmanjka kart. Takrat vsak igralec prešteje, koliko je vredna njegova banda nizkoraslih ljubiteljev piva. Tisti z največ točkami je zmagovalec, in njegovi škrati se bodo po robu postavili nadležnemu Fafnirju. Pa bodo tudi zmagali? To je pa že zgodba za kakšno drugo priložnost.

Priporočamo: Nidavellir spretno hodi po robu med sproščeno in sila resno igro. Lahko ga igramo kar tako, ob kozarcu piva, ali pa igramo na nož in skušamo vnaprej preračunati, koliko točk bo kdo kje pridobil. V tem pogledu nas spominja na veličastni Wingspan. Mnogo načinov nabiranja točk bo všeč ljubiteljem iger, kot je Point Salad, tematsko pa je seveda blizu nordijski mitologiji, ki se je lahko naužijete v še eni izvrstni igri, Raiders of the North Sea.

Založnik

Leto

2020

Avtor

Serge Laget

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Nidavellir Review - with Tom Vasel

Nidavellir Review – with Tom Vasel


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Nidavellir”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku