Alchemists

Alchemists je igra, v kateri postanete alkimisti, ki z mešanjem in preizkušanjem različnih napojev tekmujejo, kdo bo prej odkril skrivnosti osmih mističnih sestavin. Prave napoje iščete s priloženo mobilno aplikacijo.

44,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

V Alkimistih ste nadebuden znanstvenik in čarodej, ki se na vse kriplje trudi odkriti način, kako pretvoriti različne predmete v zlato. Točke dobite z objavljanjem teorij, toda objavljati morate pravilne teorije – in prav to je težaven del igre. Igra poteka v šestih krogih, na pričetku vsakega igralci izberejo vrstni red. Tisti, ki igrajo kasneje, dobijo več bonusov in moči. Igralci s postavljanjem žetonov v vrstnem redu določijo svoje akcije za tisti krog. Lahko pridobivajo novo znanje z mešanjem sestavin in testirajo rezultate s pomočjo priložene mobilne aplikacije. Aplikacija je tista, ki določi pravila alkimije za vsako igro posebej, zato je vsaka igra nov izziv – znanje, pridobljeno v prejšnjih igrah ne pomeni nič. Do pravilnih teorij se dokopljete s poskušanjem in dedukcijo – cilj je odkriti katere kombinacije sestavin prinašajo najboljše rezultate. Pri tem se lahko zanašate tudi na raziskave soigralcev, toda ni nujno, da imajo prav … Na svoji potezi lahko alkimisti tudi kupujejo čarobne predmete, ki jim dajo dodatno spodbudo pri raziskovanju. Devet jih je in so zelo močni, toda tudi zelo dragi. A kaj pomeni nekaj zlatnikov, če je v igri vprašanje akademskega ponosa – sploh, ker so predmeti tako iskani in cenjeni, da vsak od njih prinese tudi nekaj točk ugleda! Igralci denar prislužijo na skrajno pošten in povsem nesporen način – s prodajanjem napojev vprašljive kvalitete raznim mimoidočim popotnikom … Med igro ugled posameznega alkimista niha, ob koncu šeste igre pa je pretvorjen v točke. Skrivnosti alkimistov, ki so jih igralci skrbno čuvali so razkrite in igralci dobijo ali izgubijo točke glede na to, ali so njihove teorije pravilne ali ne. Kdorkoli ima ob koncu igre največ točk, zmaga.

Alkimisti so odlična miselna igra z zabavno tematiko in ilustracijami, ki jo priporočamo vsem igralcem, ki so jim všeč igre logičnega sklepanja ter igre ekonomskega razvoja, saj lepo združijo oba načina igranja. Igranje z mobilno aplikacijo ni moteče, celo nasprotno – doda precej razburljivosti, ko na svoji potezi pogledate na ekran in nestrpno pričakujete rezultat poskusa. Najbolj pa nas navduši interakcija med igralci, saj se lahko zanašate na raziskave drugih, toda nikoli ne veste, ali so kredibilen vir – podobno kot v resničnem akademskem svetu. Še ena odlična igra iz serije iger čeških založnikov Czech Games Edition (Codenames, Through the Ages, Space Alert, Galaxy Trucker in mnoge druge).

 

Založnik

Leto

2014

Avtor

Matúš Kotry

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

120 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izbiranje kartic, Postavljanje delavcev, Uporaba akcijskih točk, Uporaba spomina

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Board Game Brawl

Alchemists review - Board Game Brawl
Alchemists review - Board Game Brawl


Rahdo Runs Through

Alchemists Gameplay Runthrough
Alchemists Gameplay Runthrough

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Alchemists”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku