Ca$h ‘n Guns (2. ed)

Tarantinovski obračun s pištolami za mizo! Ste gangsterji, ki so ravnokar oropali banko in zdaj delijo plen. Vsak si želi pridobiti čim večje bogastvo – seveda na račun drugih igralcev. S pomočjo penastih pištol boste grozili partnerjem v zločinu, ter ugibali, ali so njihove pištole polne ali prazne.

29,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Šifra: BGCASGUN Kategorija: Oznake: , , , , ,

Ravnokar ste pobegnili z največjega ropa stoletja, vendar šele zdaj pride najtežji del: kako si razdeliti plen? Napetost se stopnjuje vsakič, ko se kdo dotakne pištole in poboža sprožilec. Za zmago sta potrebna le dva pogoja: zbrati največji delež dragocenosti in pa – ostati živ!

Kako se igra?

Najprej se na sredino mize postavi 8 kartic s plenom. Nato igralci nabijejo svoje pištole s pravimi ali praznimi naboji (vsak igralec ima na voljo le 3 prave metke in 5 praznih). Nato na znak odštevanja igralci hkrati pomerijo pištole drug v drugega. Eden izmed igralcev je capo di banda, glavni gangster in ta lahko ukaže enemu igralcu, ki je pomeril nanj, da naj zamenja tarčo. Nato pa pride ključni trenutek – vsi igralci se pogledajo globoko v oči in poskušajo ugotoviti, ali je v njih uperjena polna ali prazna pištola. Šef bande (Boter) prešteje do tri in v tem času se imajo igralci možnost umakniti iz runde. Preživeli si razdelijo plen, s tem da lahko šef izbira prvi, ostali pa sledijo v krogu. Med dragocenostmi so bankovci, ter diamanti in slike, ki jih zbiramo v setih, da ob koncu igre prinesejo več denarja. Med karticami je vedno prisotna tudi kartica šefove pisarne, s katero igralec lahko postane novi Boter v naslednjem krogu. Po osmih krogih zmaga igralec z največjim bogastvom!

V čem je čar?                                                               

Reservoir Dogs. Moramo sploh dodati še kaj?

Komu je namenjena?

Ca$h’n’Guns je ena najbolj zabavnih in odbitih družabnih iger sploh. Nad njo so po naših izkušnjah navdušeni predvsem igralci med 20 in 40 let, ki iščejo rahel odklon od običajnih družabnih iger.

Zakaj jo imamo tako radi?

Ca$h’n’guns je igra namenjena večjim skupinam – igra jo lahko od štiri do osem igralcev, zato je izvrstna za večere, ko se vas zbere preveč za klasično družabno igro (2-4 igralce). Pravila so zelo enostavna za razlago, zato boste brez težav vpeljali nove igralce.

GremoŠeEno* kriterij:

Ena igra traja približno 30 minut, ponavadi pa se odigra dve zapored, ker igralci želijo preizkusiti dve različni taktiki nabiranja dobrin – pobirati bankovce ali pobirati dragulje in slike?

* GremoŠeEno je poseben kriterij, s katerim označujemo sposobnost igre, da v solznih očeh poražencev po koncu štetja točk prebudi upanje in zanos, ki svoj crescendo doživi v glasnem kriku: “Gremo še eno!”

Založnik

Leto

2014

Avtor

Ludovic Maublanc

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

10 +

Zahtevnost

Lažje igre

Oznake

Hitre igre, Za večje družbe

Mehanika

Izpadanje igralcev, Pogajanje, Različne moči igralcev, Sočasno izbiranje akcij, Take That

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower

Ca$h 'n Guns 2 Review - with Tom Vasel
Ca$h 'n Guns 2 Review - with Tom Vasel


Game Boy Geek

Cash and Guns Review - with the Game Boy Geek
Cash and Guns Review - with the Game Boy Geek

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku