Cartographers: A Roll Player Tale

Postanite kartograf! V tej zabavni igri boste s soigralci tekmovali, kdo bo izrisal zemljevid, vreden največ točk. Število igralcev je neomejeno, igro pa lahko igrate tudi sami. Čas igranja je nekje med 30 in 45 minut.

26,90 

Število igralcev

1 - 101

Čas igranja

45 min

Pravila

Angleška

BoardGameGeek
Šifra: BGCARROL Kategorija: Oznaka:

Cartographers je sila zabavna igra izrisovanja zemljevidov. Hitra (30-45 min) igra za neomejeno število igralcev (lahko tudi samo enega) nas popelje v magičen čas odkrivanja naše okolice, ko se še nismo zanašali na Google za navigacijo in na Facebook za rojstne dneve.

S kolegi kartografi boste tekmovali, kdo bo v enem letu izrisal najboljši zemljevid. Vsak igralec prejme svoj list, na katerega so že vrisani kvadratki, ki jih bomo izpolnjevali.

Igra je razdeljena v štiri letne čase oz. runde. Začnemo s pomladjo, ko je odkrivanje tujih krajev prijetno, zrak diši po svežem in med pohajkovanjem lahko grizljamo sveže gozdne jagode; in končamo z zimo, ko komaj čakamo vrnitev domov in sanjamo o krožniku tople domače jote.

Vsak letni čas bo imel svoj način ocenjevanja. Na začetku igre obrnemo 4 kartice, ki določajo različne možnosti pridobivanja točk, in jih položimo na mesta označena s črkami od A do D (Č je spet nesramno igrnoriran in ga v igri ni). Pomladi bomo upoštevali kartici pod črkama A in B, poleti pod B in C, jeseni pod C in D in pozimi pod D in A.

Igra poteka v treh osnovnih fazah. V prvi fazi obrnemo eno od kartic, ki nam bo določila, kakšno obliko in kakšen teren vrisujemo v svoje zemljevide. Kartica ima lahko na voljo en ali dva različna terena (hiše, gozdovi, polja, …) in eno ali dve obliki (spominjajo na oblike pri igri Tetris ali Katamino). V drugi fazi se vsak igralec zase odloči, katero obliko in vrsto terena bo izbral, in jo vriše v svoj zemljevid. Obliko lahko po želji rotira in zrcali. Ko smo vsi igralci vrisali nova polja na zemljevid, vstopimo v tretjo fazo in preverimo, ali se je letni čas že končal. Vsaka od kartic z oblikami ima namreč levo zgoraj vpisano številko. Ko seštevek vseh številk doseže ali preseže številko na kartici z letnim časom, se je ta letni čas končal. Če se letni čas ni končal, nadaljujemo spet s prvo fazo in bomo vrisovali nove oblike na zemljevid; če se je končal, za hip prenehamo z vrisovanjem in izračunamo pridobljene točke v tem letnem času. Nato začnemo z naslednjim letnim časom.

Igra skriva še nekaj trikov in pasti, saj so na zemljevidih že vnaprej vrisane gore in ruševine, ki nam dodatno otežujejo vrisovanje na zemljevid. Še bolj zanimivi in inovativni pa so napadi pošasti. Ti se nam lahko tekom igre zgodijo do štirikrat. Ko pride do napada, vsi igralci svoje zemljevide podajo sosedu, ta pa jim na zemljevid na čim bolj neugodno mesto vriše polja s pošastmi. Ta polja lahko prinašajo negativne točke, v kolikor jih ne uspemo obdati z drugimi polji. Poleg tega ste lahko prepričani, da vam bodo nasprotniki z veseljem podrli načrte in pošasti postavili na najmanj primerno mesto.

Cartographers je zabavna in hitra igra, ki bo všeč neizkušenim igralcem, obenem pa bo potešila tudi tiste izkušenejše. Hkrati omogoča, da se vsak potopi v planiranje lastnega zemljevida, obenem pa s pošastmi dovoljuje, da drug drugemu tudi ponagajamo.

Če kadarkoli dosežete več kot 100 točk, lahko vaš zemljevid pošljete na Google, ti pa vam bodo našli lokacijo na Zemlji, ki ustreza vrisanim parametrom. Nismo prepričani, da bi se to res zgodilo, bi bilo pa noro, kajne?

Leto

2019

Založnik

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

45 min

Avtor

Jordy Adan

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre



Cartographers - How To Play

Cartographers – How To Play


Dice Tower



Cartographers: A Roll Player Tale Review   with Tom Vasel

Cartographers: A Roll Player Tale Review with Tom Vasel


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku