Dead of Winter

Dead of Winter je sodelovalna igra, ki se odvija v post-apokaliptičnem svetu polnem zombijev. Skupaj z ostalimi soigralci si morate priskrbeti dovolj hrane, izpolnjevati naloge ter se obraniti napadov zombijev. A pazite, med vami je lahko izdajalec, ki skuša sabotirati vaš trud.

67,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Dead of Winter je sodelovalna igra, ki se odvija v post-apokaliptičnem svetu polnem zombijev. Skupaj z ostalimi soigralci si morate priskrbeti dovolj hrane, izpolnjevati naloge ter se obraniti napadov zombijev. A pazite, med vami je lahko izdajalec, ki skuša sabotirati vaš trud.

Pred pričetkom igranja si izberete lik, ki vas spremlja tekom igre. Vsak ima svojo posebnost, nekateri so močnejši v boju, drugi hitrejši v premikanju, tretji bolj spretni pri iskanju predmetov. Vsaka igra bo potekala po drugačnem scenariju, z drugačnim skupnim ciljem, vsak igralec pa bo prejel še svoj lasten skrivni cilj. To pomeni, da so lahko igralci popolnoma podrejeni ekipi ali pa nekoliko sebični. Med njimi pa je lahko tudi izdajalec, ki deluje proti ekipi in jo skuša peljati v pogubo.

Igro pričnete med apokalipso zombijev v zasneženem bunkerju, ki stoji zraven malega mesteca s šestimi različnimi zgradbami. V vsaki izmed njih najdete različne predmete – na policijski postaji več orožja, v knjižnici več načrtov, v lekarni pa zdravila. Vaše misije so ponavadi vezane na to, da vsako potezo naberete dovolj surovin, da z njimi nahranite preživele v bunkerju. Ob tem morate vzdrževati moralo, ki pade vsakič, ko eden izmed likov umre. Brez skrbi – če bo umrl en izmed vaših dveh likov, ga boste nadomestili in nadaljevali z igro, le da boste izgubili vse predmete in izboljšave, ki ste jih držali v rokah.

Osrčje igre predstavlja boj z zombiji. Ti bodo v zasedah prežali na vas in čakali na vaše napake. Ob vsakem vstopu in izstopu iz zgradb in iz bunkerja mečete posebne kocke, ki povejo, ali vas je zombi poškodoval ali celo ugriznil – v tem primeru vsako potezo izgubite eno dragoceno življenjsko točko.  Vi pa se jim zoperstavite s svojim orožjem, ki ga naberete med potjo – ob koncu svoje poteze tako lahko streljate nazaj in povzročite pravi masaker.

Nazadnje omenimo še kartice razpotij – “Crossroads”. Z njimi igri dodate scenaristična razpotja, ob katerih ste postavljeni pred različne moralne dileme, npr. ali se znebiti enega izmed bolnih likov ali mu pomagati in tvegati okužbo? Ali boste zažgali svoje imetje, da boste vzdrževali ogenj ali raje tvegate ozebline? Pozabiti na simpatičnega kužka, ki je zašel v neznano ali ga greste iskat?

Dead of Winter: A Crossroads Game je izvrstna tematska igra, prava filmska dogodivščina na mizi. Odlikujejo jo odlično zamišljeni liki (od robatega gozdarja do prefinjene odvetnice) in lok zgodbe, ki postaja z vsako potezo bolj napet. Poleg tega pa je igri priloženih mnogo scenarijev, zato jo lahko igrate pogosto, pa boste vsakič znova igrali popolnoma drugačno igro.

Ljubiteljem igre priporočamo še razširitev Dead of Winter: The Long Night, ki igranju doda novo lokacijo, tovarno Raxxon, kjer se dogajajo grozljivi eksperimenti. Tam sicer najdete še močnejše predmete, vendar pa se srečate s še bolj strašnimi nasprotniki.

Založnik

Leto

2014

Avtor

Jonathan Gilmour

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

100 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Glasovanje, Različne moči igralcev, Sodelovanje, Uporaba akcijskih točk, Usklajevanje kartic v roki

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

https://tojeto.dev.wordpress.optiweb.si/wp-content/uploads/dead-of-winter-navodila.pdf

Dice Tower



Miami Dice, Episode 144 - Dead of Winter

Miami Dice, Episode 144 – Dead of Winter



Board Game Brawl



Dead of Winter: A Crossroads Game review - Board Game Brawl

Dead of Winter: A Crossroads Game review – Board Game Brawl



Starlit Citadel

Dead of Winter Review - Starlit Citadel Reviews Season 3
Dead of Winter Review - Starlit Citadel Reviews Season 3


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku