The Lost Expedition

The Lost Expedition je družabna igra s kartami, v kateri se odpravite na razburljivo pustolovščino v džunglo. Premagati morate različne nevarnosti, pri tem pa sta ključna dobro načrtovanje poti in skrb za hrano ter zdravje. Igrate lahko sodelovalno, v načinu spopada dveh ekip, podpira pa tudi solo igranje.

24,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

The Lost Expedition je razburljiva družabna igra s kartami, v kateri se podate na odpravo v tropski pragozd. Vaš cilj je, da se prebijete skozi vse nevarnosti na poti – velikanske aligatorje, strupene pajke, živi pesek, električne jegulje, in podobno, ter pri tem preživite z vsaj enim izmed likov.

Ko ste na potezi, iz roke odigrate kartico izziva, pri čemer je ključnega pomena, v kakšnem vrstnem redu si srečanja sledijo. Če npr. srečate strupenega pajka tik po tem, ko ste obiskali prijazno lokalno indijansko pleme, si z njihovim znanjem pomagate, da vas pajek ne poškoduje. Če pajka srečate globlje v džungli, eden izmed likov dobi na vrat nič kaj srčkan ugriz.

Kartice se v vrstni red umestijo glede na zaporedno številko (vsaka ima svojo), – v dnevni fazi, in glede na vrstni red polaganja – v nočni fazi. Čar igre je v tem, da s soigralci sestavite kar najbolj optimalen vrstni red nevarnosti (načrt poti). Pri prebijanju skozi džunglo skrbite, da imate ves čas na voljo dovolj hrane, streliva in zdravja, kar dosežete s premetenim odločanjem, kako se spopasti s posamezno nevarnostjo. Primer: ko srečate aligatorja, se lahko odločite, da porabite en naboj, da ga ustrelite, ali pa greste po daljši poti. Ko aligatorja ustrelite, vam ta prinese hrano, s katero se ob zaključku faze dobro najeste – toda zdaj vam primanjkuje nabojev! Podobno tudi druge kartice nudijo več možnih rešitev izziva, zato je igranje ves čas polno pomembnih odločitev in napetih trenutkov. S pametnim taktičnim igranjem in dobrim izkoriščanjem znanj in izkušenj vsakega izmed likov postopoma preidete skozi različne dele pragozda in se na koncu tudi prebijete do izhoda.

Igrate lahko v sodelovalnem načinu, načinu boja dveh ekip (katera uspe prej priti iz džungle, oz. dlje preživeti), ali pa v solo načinu za enega igralca. V vseh načinih lahko prilagajate tudi težavnostno stopnjo, s tem da pot skozi džunglo podaljšate ali skrajšate, ter začnete z več ali manj točkami zdravja. The Lost Expedition je izjemno domiselno in kvalitetno izdelana družabna igra, ki se umešča ob bok nekaterim najboljšim predstavnicam sorodnega žanra sodelovalnih iger s kartami, npr. The Grizzled. Odlikujejo jo tudi odlične ilustracije v stilu evropskih stripov iz druge polovice 20. stoletja.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Peer Sylvester

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

40 min

Priporočena starost

14 +

Zahtevnost

Lažje igre

Mehanika

Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Dice Tower



The Lost Expedition Review   with Zee Garcia

The Lost Expedition Review with Zee Garcia


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku