Quetzal

Quetzal je lahkotnejša strateška igra, v kateri igralci nabiramo različne zaklade in jih pošiljamo v muzeje.

29,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Za koliko igralcev: 2-5
Koliko časa: 30-75 min
Zahtevnost: 2/5

Po dolgih tednih utrujajoče plovbe smo končno dosegli celino. Zdaj si utiramo pot skozi gosto džunglo do zlatih azteških templjev. Tam bomo nakradli, kreh, “osvobodili” mnoge zaklade in jih poslali tja, kamor spadajo. V muzeje na drugo stran planeta.

Quetzal je zabavna strateška igra, v kateri igralci postanejo konkurenčni plenilci grobnic, kreh, “arheologi”. S spretnim postavljanjem svojih delavcev in arheologov bodo nabirali razne zaklade in jih nato v setih pošiljali nazaj v domovino. Svojo domovino, ne od zakladov. Zakladi so že v svoji domovini, in od tam potem potujejo v našo. No, saj se razumemo. Vsak zaklad prinaša določeno število točk, še več pa jih dobimo, če jih pošiljamo v skupkih. Če denimo dvakrat pošljemo en kipec, prejmemo skupno manj točk, kot če enkrat pošljemo dva hkrati.

Koliko ima kateri igralec arheologov in koliko ima delavcev se razkrije na začetku vsake runde, ko igralci svoje figurice vržejo v zrak. Vsaka figura ima dve plati, ki določata, kaj ta figura to rundo predstavlja. Figure seveda lahko padejo tudi na stran – v tem primeru se igralec sam odloči, kako jih porabi. Če pa je katera pristala na nogah, pa igralec za nagrado prejme še zlatnik!

Igra ponuja dobre taktične zagonetke, kot vsaka dobra predstavnica “worker placement” žanra. Vsako polje na plošči namreč izvaja določeno akcijo, po večini pa je omejeno, koliko igralcev ima lahko na tem polju svojega delavca. Če bosta Ana in Brin uporabila obe polji z ladjama, Cirila to rundo sploh ne bo mogla odposlati svojih zakladov in posledično pridobiti točk. V igri se zato odvija napet taktičen boj, kjer najbolj pridobijo tisti, ki znajo dobro predvideti, kaj bodo storili nasprotniki. Na določenih poljih je možno nasprotnika izriniti, če na polje odložite več delavcev, kot se jih tam trenutno nahaja. Ta svojevrstna dražba igri doda zanimiv dodaten vidik in novo priložnost za nagajanje soigralcem.

Priporočamo: Quetzal spretno hodi po meji med družinsko in “resnejšo” igro. Dovolj je enostavna, da jo lahko brez težav igrate z otroki, obenem pa nudi dovoljšen strateški izziv, da jo bodo z veseljem igrali tudi izkušenejši. Je ena enostavnejših iger popularnega “worker placement” žanra. Zahtevnejša predstavnika sta denimo Viticulture in Lords of Waterdeep, podobno kompleksni, a konceptualno drugačni strateški igri pa sta recimo Ticket to Ride in Catan.

Založnik

Avtor

Alexandre Garcia

Leto

2020

Pravila

Angleška

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.

Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Quetzal”

Dice Tower



Quetzal Review - with Zee Garcia

Quetzal Review – with Zee Garcia


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku