Twilight Imperium (4. edition)

Prenovljena izdaja ene najbolj dodelanih družabnih iger vseh časov, v kateri vodite svojo civilizacijo skozi različna kozmična obdobja in želite postati vladar vesoljske presolnice Mecatol Rex

149,90 

Ni na zalogi

Izdelka žal ni na zalogi. Želite, da vas obvestimo, ko bo izdelek zopet na zalogi?

Twilight Imperium je znan kot “the grand papa” vseh družabnih iger. Gre za igro vesoljskega raziskovanja, ki ponuja izjemen preplet različnih igralnih mehanik, saj se v njem poleg raziskovanja ukvarjate z bojevanjem, trgovanjem, diplomacijo, tehnološkim razvojem in tudi politično prevlado. Igra je sestavljena iz šesterokotnih ploščic, s katerimi vsakič oblikujete nov svet, čudovitih plastičnih miniaturic, ki predstavljajo vaše enote in iz stotine kartic. Cilj igre je osvojiti osrednjo prestolnico in postati galaktični vladar.

Prenovljena četrta izdaja ponuja poenostavljen, bolj tekoč in hitrejši način igranja, kar vpliva tudi na skrajšan čas igranja (prej 8 ur, zdaj nekoliko manj). V novi različici je tako olajšan način trgovanja, saj ne obstajajo več pogodbe, temveč je dovolj, da se s soigralcem srečata na sosednjih poljih. Precej bolj preprost je način tehnoloških nadgradenj, ki ne zahteva več razvoja celotnega drevesa, preden se dokopljete do željene tehnologije, temveč lahko nove sposobnosti izbirate bolj poljubno, ob predpostavki da imate položene splošne tehnološke temelje. Spremenjen je tudi način faze politike, saj e vaši planeti resetirajo pred vpeljavo agend, tako da niste več v dilemi, ali svoje planete razvijati v namen proizvodnje ali vpliva. Dodana je še kopica manjših sprememb in pa mnoge komponente, ki so se prvič pojavile šele v razširitvi za tretjo izdajo.

Bolj podrobno o igri:

Gre za eno najbolj poglobljenih strateških iger sploh, saj vsakemu igralcu omogoča, da se glede na raso, ki jo izbere na začetku igre vodi veliko idejo svoje civilizacije, zraven pa ves čas menja fokus delovanja – v nekaterih trenutkih je morda bolj ugoden mir, v drugih trgovanje, v zadnjem delu igre pa veliko vlogo igra politični vpliv v vesolju, s katerim igralci sprejemate nove zakone (spremenite pravila igre za cel krog).

Igra ima le 6-10 krogov, toda v vsakem se zgodi za cel eon dogodkov, z ogromno pretresi in spremembami, zato v povprečju krog traja približno eno uro. Igralci na začetku kroga izberejo na katerem področju želijo biti v tistem obratu časa še posebej močni (npr. v diplomaciji) in s tem sprožijo fazo diplomacije tudi za vse ostale igralce. Veliko je zato tudi ugibanja in predvidevanja, kaj bo vzel kateri od igralcev, saj se morda želite bojevati in trgovati, zato špekulirate, da bo eno izmed teh dveh akcij izbral kdo drug. Akcij je skupno 8, med njimi npr. še iniciativa, kar pomeni, da začnete s potezo, kar je včasih odločilno; imperialna akcija s katero pridobite točke zmage, logistika s katero razporejate enote po vesolju in tehnološki razvoj, s katerim odkrivate nove sposobnosti in enote.

Ves čas morate paziti, da imate dovolj surovin, ki so razdeljene na tri kategorije: strateški žetoni (ki omogočajo akcije), zaloga ladij in poveljniški žetoni, ki jih potrebujete za premikanje. V sredini zemljevida je tudi prestolnica galaksije Mecatol Rex – igralec, ki jo nadzoruje, je velik korak bližje zmagi, saj prinaša političen vpliv in točke zmage. Cilj igre je, da zberete deset točk zmage, kar pa ni tako enostavno, saj imajo zaradi mnogih dimenzij igre nasprotniki v rokah številna močna orodja.

Založnik

Leto

2017

Avtor

Corey Konieczka, Christian T. Petersen, Dane Beltrami

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

360 min

Zahtevnost

Zahtevne igre

Priporočena starost

14 +

Mehanika

Glasovanje, Metanje kock, Modularna plošča, Različne moči igralcev, Trgovanje, Uporaba akcijskih točk

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Miami Dice: Twilight Imperium 4

Miami Dice: Twilight Imperium 4


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku